wat is ...


MAAT 1 m [-s] makker; 2 v (m) [maten] meetmiddel; meeteenheid; afmeting; eenheid van ritme, regelmatige opeenvolging van betoonde en onbetoonde lettergrepen; indeling naar tijdruimte; de --- is vol, het is genoeg; met twee maten meten, partijdig zijn; --- houden, niet in uitersten vervallen; met mate, niet te veel. ~gevoel gevoel voor maat. ~glas glas waarmee men meet. ~-houden in de maat blijven. ~je o kleine maat; mama; goede ----s, goede vrienden.


MAAT-Keuken is in 1999 opgericht vanuit een klassiek pand in Eindhoven.


Al snel profiteerden vele klanten uit de hele regio van de unieke aanpak; men werd zich in een vroeg stadium bewust van de mogelijkheden doordat men, samen met de adviseur, interactief een driedimensionaal ontwerp samenstelde van de gewenste keuken.

Doordat voorstellen duidelijk werden voorzien van een volledige  planning en begroting, kocht men zorgeloos een nieuwe keuken aan.
Gebruiksklaar opgeleverd, de maatvoeringen onder verantwoording van MAAT-Keuken, tot aan de oplevering dezelfde vakkundige adviseur.

KEUKEN  o [-s] de keuken; (mv) [keukens] ruimte waar het eten klaargemaakt wordt; kookkunst; <geen meervoud> het eten; keukenblok; een open ---, in open verbinding met de woonkamer; een vette ---, rijkelijk eten; een centrale ---, instelling v.e. gebouw enz. waar men maaltijden kan krijgen; een vrolijke ---, een ongeregelde boel; ergens in de --- kijken; <figuurlijk> achter de schermen, iets van de voorbereiding enz.

Omdat MAAT-Keuken bij de ontwerpen standaard een bouwkundige tekening van het volledige vertrek waarin de nieuwe keuken gepland was maakte, wist men exact hoeveel loopruimte men kon behouden en welke ruimte er voor bijvoorbeeld een eethoek ontstond.
Doordat werkelijk alle maten van het vertrek en de keuken werden weergegeven, werd het zelfs mogelijk om vooraf een indeling van kasten en laden te bedenken, maar ook om de draairichting van deuren en ramen te beoordelen, een radiator tijdig te wijzigen et cetera.

BESTEK 1 o [-ken] het bestek; (mv) [bestekken] tafelgerei; eetgerei; couvert; gerei waarmee het (bereide) voedsel gehanteerd wordt, vb. messen, vorken, lepels enz.  2 [bouwk.] een nauwkeurige omschrijving van uit te voeren bouwplan  3 omschrijving van de te volgen strategie, beschrijving van de te nemen stappen => plan  4 [scheepv.] bepaling van de geografische lokatie waar een schip zich op zee bevindt => navigatie. de  ~bak m in vakken verdeelde bak om bestek te sorteren/bewaren. het ~hout o hout dat op de juiste maat gezaagd is. de  ~kamer [archa.] toilet.Door die allesomvattende tekeningen en omdat ook aansluitschema’s zeer volledig werden aangeleverd, ontstond voor klanten van MAAT-Keuken de mogelijkheid om bij nieuwbouw al tijdig met een reeds gecontracteerde architect of aannemer verregaand plannen door te nemen en daardoor ook een controlemogelijkheid op de weergave en uitvoering van die plannen.
Door de jaren heen werd die unieke werkwijze een begrip, waardoor ook steeds meer doe-het-zelvers de weg naar MAAT-Keuken wisten te vinden maar ook veel aannemers, projectontwikkelaars en woning verhuur organisaties, die de uitvoering daardoor voordelig voor eigen rekening kunnen nemen.

Hierdoor ontstond een sterke behoefte aan een ruimere accommodatie voor de showroom en meer opslagruimte.
In 2006 volgde een verhuizing naar de Nuenseweg in Geldrop.
De presentatie en voorraadopslag van aansluitmaterialen en onderdelen kreeg daarbij extra aandacht, want inmiddels nam die vraag enorm toe.
Doordat MAAT-Webshop.nl  via internet  specifiek op die vraag inspeelde werd de regionale all-inn functie al snel overschaduwd door de landelijke activiteiten die daaruit voortvloeiden.

De onverwachte expansie op nationaal niveau en de sterk veranderende markt voor complete keukens maakte dat de bedrijfsplannen voor de toekomst aangepast moesten worden.
De groei werd inmiddels voornamelijk gerealiseerd door internetverkopen en grote projecten, tot zelfs op de Nederlandse Antillen. Doordat de opslag capaciteit noodgedwongen intern was uitgebreid en daarnaast ook op het buitenterrein speciale containers werden ingezet, kwam feitelijk ook een volgende verhuizing weer aan de orde.
Aangezien de internetactiviteiten van MAAT-Webshop ook al tot een toenemend aantal leveringen in het buitenland leiden en er steeds meer door installateurs en montagebedrijven werd besteld, moest er een modus worden ontwikkeld waarbij nog sneller kon worden geleverd, opslag van goederen zo weinig mogelijk nodig was en grote partijen bij voorkeur rechtstreeks vanaf de fabrikanten worden geleverd.
       
In 2009, 10 jaar na de oprichting, ontstond een situatie waarbij de voorraden strategisch konden worden ingezet en uitgeleverd, een fysieke showroom niet meer nodig was en de nationale en internationale ambities vrij baan kregen.
Betrouwbare, solide leveranciers werden sterke belangrijke partners en de internet verkoop formule werd verder verfijnd.
Een prettig gevolg daarvan was dat de verkoopprijzen van alle artikelen in MAAT-Webshop nog verder konden worden verlaagd.
Hierdoor bleek ruim 95% van alle producten in het assortiment, inclusief de verzendkosten, voordeliger verkrijgbaar dan bij andere internetaanbieders en verkooppunten.
Laten we eerlijk zijn; een scherpe prijs is ook belangrijk maatwerk!


Inmiddels is MAAT-Webshop al jaren het adres voor keuken onderdelen, aansluitmaterialen en accessoires.
Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid en er zijn regelmatig extra scherpe aanbiedingen


De professionele kwaliteiten van MAAT-Keuken zijn gaandeweg gespecialiseerd in gerelateerde bouwkundige consulten, expertise bij schadeclaims over keukens, regie-rapportage voor onder andere geschillencommissies en verzekeraars.

Daarnaast worden projectkeukens geleverd van het huismerk MAAT-Select Projekt  en kan via het MAAT-Metamorfose concept een volledig keukenvertrek op voordelige wijze worden gerenoveerd en ingericht.
MAAT-Metamorfose
voor
na

Via MAAT-Budget Export is het mogelijk om voor extreem lage prijzen degelijke  keukens met gemodificeerde apparatuur in het buitenland te plaatsen en deze relatief compact te vervoeren. De compact transport optie is uitsluitend van toepassing vanaf 25 keukens.
MAAT-Budget Export